IN HET RECHTE SPOOR

voor het rechtrichten van paarden

Foppe is een Fries/andalusier  van 10 jaar die extreem rechts gebogen is. Buiging links was onmogelijk, draven ging moeizaam en galopperen ging helemaal niet. Door overbelasting was hij linksvoor niet helemaal zuiver. Na een week ging het al beter en na vier weken is hij een normale Fries die mooi in de hand gesteld alle bochten aan kan en mooi op zijn eigen benen loopt De galop gaat goed (voor een paard die helemaal niet kon galopperen). Na 7 weken is Foppe weer naar huis gegaan.
Feiko is een Fries van 8 jaar. Hij staat al  1.5 jaar kreupel als gevolg van een losse knie. De prognose van de dierenartsen zijn slecht. Na een paar weken training blijkt niet de knie maar de scheefheid het werkelijke probleem te zijn, waardoor Feiko zijn knie overbelast. Recht richten lost het op.
Casper is een Tinker van 7. Hij is onder het zadel doorlopend in paniek en maakt enorme snelheid om onder de ruiter uit te komen. Stap is altijd gedribbel en de galop gevaarlijk. Zijn bovenlijn staat strak van de stress. Na 5 training kan hij stappen en kalmeert hij in de draf en laat soms zelfs even zijn rug los en ademt hij voorzichtig uit. Hier niet getoond maar na vijf weken intensieve training kwam er een mooi handgalopje tevoorschijn.
Mijn Sjoerd fan de Blinkert was ECHT niet vooruit te branden, dat was voor we bij Antoine de Bodt gingen trainen. Alweer een tijdje geleden.

Urchin is een draver. Hij was regelmatig kreupel, zat slecht in zijn spieren en was hypernerveus. Na onderzoek door Erik Laarakker bleek hij problemen te hebben aan het bekken. Na een paar maanden rust en behandeling is zijn training begonnen aan de kaptoom. Van daar door naar de longe en toen onder het zadel. Roxina - zijn eigenaresse - had gedacht NOOIT meer op hem te kunnen rijden.